Supertähdet Carola Häggkvist ja SVEA Raasepori Festivaliin

Raasepori Festival järjestetään tulevana kesänä Tammisaaren Stallörinpuistossa 18.-19.8.2023. Festivaalin lauantain artistikattausta täydentyy Ruotsin kärkinimillä, kun lavalle saapuvat legendaarinen Carola Häggkvist sekä kovassa nosteessa oleva tulokasartisti SVEA. Viime kesänä Stallörinpuistossa tanssittiin Tomas Ledinin tahtiin, ja konsertti olikin jo ennakkoon loppuunmyyty. Myös tämän vuoden tapahtuman odotetaan myyvän loppuun pääesiintyjä Gyllene Tiderin myötä.

 

Carola palaa Tammisaareen 15 vuoden tauon jälkeen

Festivaalin esiintyjäkattausta täydentää nyt kaksi uutta tähtiartistia, joista toinen on Ruotsin kaikkien aikojen suurimpiin tähtiin kuuluva Carola Häggkvist. Carola on vieraillut Tammisaaressa viimeksi vuonna 2008 osana joulukiertuettaan.

Vuonna 1983 nuori Carola seisoi Ruotsin Melodifestivalenin lavalla, jossa hän lauloi esikoiskappaleensa “Främling” ensimmäistä kertaa yleisölle. Nyt artisti juhlii 40-vuotista musiikkiuraansa mm. stadionkonsertilla Tukholman Avicii Arenalla sekä paluukiertueella ympäri Pohjoismaita.

“Haluan johdattaa yleisöni todelliseen seikkailuun, upealle matkalle, jonka polttoaineena toimivat omat kappaleeni. Se tulee olemaan koko kansan festivaali, joka tekee vaikutuksen yli sukupolvien. Olen kaivannut tätä, ja nyt me kaikki saamme taas lentää”, hehkuttaa Carola.

 

Lupaava tulokasartisti SVEA valloittaa kaksikielisen yleisön

Raasepori Festivalin lavalla nähdään myös nouseva ruotsalaistähti SVEA, joka debytoi vuonna 2018 suorapuheisilla ja tunteikkailla kappaleillaan. Siitä lähtien hänen musiikkinsa on myynyt platinaa, ja ihastuttanut yleisöä niin Pohjoismaissa kuin Keski-Euroopassakin. Tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. “Complicated” ja “Body Talk”. Artistin kappaleet ovat keränneet yhteensä yli 80 miljoonaa striimiä.

SVEA on nähty samoilla esiintymislavoilla mm. Barack Obaman ja Greta Thunberginkanssa, ja on kiertänyt ympäri Eurooppaa tukeakseen irlantilaista “Picture This” -ilmiötä.

 

Mukana myös Gyllene Tider ja Bonnie Tyler

Raasepori Festivalilla nähdään myös muita suuria nimiä, kuten legendaarinen ruotsalaisyhtye Gyllene Tider, brittiläinen rocklegenda Bonnie Tyler, ruotsalainen laulajakuningatar Sanna Nielsen, Pohjanmaan ylpeys KAJ sekä suomenruotsalainen rockbändi One Desire. Lisää artisteja julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

“Sekä Carola että SVEA täydentävät Raasepori Festivalin ohjelmaa erinomaisesti. Odotamme nyt myös lauantain festivaalipäivän myyvän loppuun, jolloin Stallörinpuisto täyttyisi viikonlopun aikana yli 10 000 kävijästä. Raasepori Festivalin uudistunut ilme on otettu hyvin vastaan, ja lippuja onkin jo myyty yli odotusten. Haluamme kiittää suuresti asiakkaitamme sekä Raaseporin kaupunkia”, painottaa Raasepori Festivalin promoottori Tommi Mäki.

 

Stallörinpuistoon ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen festivaali

Stallörinpuistossa on järjestetty musiikkitapahtumia jo 80-luvulta lähtien, ja siitä onkin muodostunut perinteinen kansainvälisten konserttien tapahtumapaikka. Nyt puistossa järjestetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen festivaali.

Raasepori Festival järjestetään nyt toistamiseen tapahtumatuotantoyhtiö Nordic Live Productionsin operoimana yhteistyössä promoottori Petteri Ahomaan ja tuottaja Niklas Rosströmin kanssa.

“Luonnonkaunis Tammisaari upeine vesistöineen on varmasti yksi syy siihen, miksi vehreä Stallörinpuisto toimii aina tapahtumapaikkana. Yleisö on oppinut mm. Rocktåget- ja Popkalaset-tapahtumien myötä, että erityisesti Tammisaaressa tunnelma on aina poikkeuksellisen upea, ja että konserteissa tapaa monia tuttuja”, iloitsee Niklas Rosström.

 

Kaikki lipputyypit nyt myynnissä

Raasepori Festivalin lippuja myy Lippu.fi, jossa kaikista lauantain päivälipuista 5€ alennus tämän viikonlopun ajan. Tapahtuma on kokonaisuudessaan K18 ja koko festivaalialue on anniskelualuetta.

 

Lue myös nämä

Raasepori Festival julkaisee kahdeksan uutta artistia

Raasepori Festivalia juhlitaan 16.-17.8. Stallörinpuistossa Tammisaaressa. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmisto täydentyy nyt kahdeksalla artistilla – mukana ovat muun muassa ruotsalaistähdet Albin Lee Meldau ja Danny Saucedo.