Superstjärnan Carola Häggkvist och SVEA uppträder på Raseborg Festival

Raseborg Festival ordnas i sommar den 18.-19.8.2023 i Stallörsparken i Ekenäs. Biljetterna säljs i rask takt och nu publicerar festivalen två nya artister till lördagens evenemang: Carola Häggkvist och SVEA. Förra sommaren dansade man till Tomas Ledins melodier i  Stallörsparken och konserten såldes slut på förhand. Raseborg Festival med huvudartisten Gyllene Tider i spetsen förväntas sälja slut inom kort.

 

De bjuds på inhemska toppartister i två dagar

Artistutbudet kompletteras och festivalen publicerar nu två nya stjärnartister. Först ut har vi Carola Häggkvist som är en av Sveriges största stjärnor genom tiderna. Carolas betydelse för den svenska nöjesindustrin går inte att underskatta och hennes status idag är närmast legendarisk. Carola är svensk underhållning i ett nötskal. Carola besökte Ekenäs senast 2008 med sin julkonsert “ Jul i Betlehem”.

Det är 40 år sedan Carola Häggkvist uppträdde som 16-åring med låten ”Främling” för första gången. Året var 1983 då en 16-årig Carola stod på Palladiums scen i Malmö under Melodifestivalen och framförde “Främling” live för första gången. Resten är historia och 40 år senare är hon redo att fira genombrottet och en fantastisk karriär med bl.a en stor konsert på Avicii Arena i Stockholm samt med flera stora uppträdanden i Norden. 

“Jag vill vill ta med min publik på en riktig äventyrsresa där vi lyfter tillsammans med mina poplåtar som bränsle! En folkfest utöver det vanliga, över generationer och samhällsgrupper. Det har jag längtat efter och vi kommer att flyga!”.

Carola sågs senast i en av Melodifestivalens deltävlingar där hon som mellanakt framförde ett hisnande medley av sina största hits.

Vi kommer också få se nya stjärnskottet SVEA som debuterade som 18-åring 2018 med sina både råa och emotionella låtar. Sedan dess har hon sålt platina och älskats av både nordisk och tysk radio. Samtidigt har SVEA streamats mer än 80 miljoner gånger.

SVEA har samarbetat med artister som Merk & Fremont och Ernia (IT), Alexander Oscar (DK) och Wankelmut (GER). I rollen som låtskrivare har hon jobbat med flera stora artister i studion och bl.a. står hon som låtskrivare bakom Rhys It’s Hits singel ”We Don’t Talk Anyway”.

På livescenen har SVEA delat plats med storheter som Barack Obama, Greta Thunberg och gjort en rejäl turnérunda i Europa som support till irländska fenomenet Picture This.

Raseborg Festival bjuder också på andra stora namn såsom den brittiska rocklegenden Bonnie Tyler,  svenska allsångsdrottningen Sanna Nielsen, Österbottens stolthet humorgruppen KAJ, det finlandssvenska rockbandet One Desire och förstås Gyllene Tider som är det stora dragplåstret. Alla lokala artister publiceras under våren.

Festivalen ordnas för andra gången i Nordic Live Productions regi tillsammans med lokala promotorn Petteri Ahomaa. Ett nytt  samarbete för nästa år har inletts och med vid rodret finns nu också nöjesproducenten Niklas Rosström som har en stark anknytning till Ekenäs och har ordnat otaliga stora konserter i Stallörsparken under åren.

Stallörsparken har blivit lite av klassisk mark för nordiska och internationella konserter ända sedan – 80 talet och nu provar man för första gången på ett tvådagarskoncept.

”Det är spännande med ett nytt mångsidigt koncept och natursköna Ekenäs med vattnet som granne är nog en av orsakerna till att lummiga Stallörsparken alltid fungerar som evenemangsplats”, säger Niklas Rosström som är lokal producent.

”Publiken vet ända sedan Rocktågen och Popkalasen att stämningen brukar vara nånting utöver det vanliga just i Ekenäs och så träffar man ju alltid många bekanta under konserterna”, tillägger Rosström.

”Både Carola och SVEA kompletterar Raseborg Festival programmet utmärkt. Nu förväntar oss också att lördagen säljer slut vilket skulle betyda över 10 000 personer i Stallörsparken under två dagar. Raseborg festivals förnyade brand har mottagits väl och biljetterna har sålt över förväntningarna. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder samt till Raseborgs stad”, säger promotor Tommi Mäki.

 

Alla biljettyper finns nu till salu

Raseborg Festival är K18 och hela festivalområdet fungerar som utskänkningsområde. Biljetter finns på lippu.fi webbsidor och på försäljningsställen över hela landet.

Läs även detta