Legendariska Gyllene Tider spelar på Raseborg Festival i Ekenäs nästa sommar

Nästa sommar ordnas Raseborg Festival för fjärde gången och det blir också dags för platsbyte. Festivalen kommer att ordnas i Stallörsparken i Ekenäs den 18-19.8.2023. Nu har de första artisterna publicerats och vi kommer få se bl.a. Bonnie Tyler, Sanna Nielsen, KAJ, One Desire och förstås huvudartisten Gyllene Tider.

Max 7000 biljetter kommer att säljas till vackra Stallörsparken. Förra sommaren dansade man till Tomas Ledins melodier i parken och konserten såldes slut på förhand. Raseborg Festival med Gyllene Tider i spetsen förväntas sälja slut fort.

 

Gyllene Tider återvänder till Finland efter 40 år

Gyllene Tider gör comeback med den omfattande sommarturnén ”Hux Flux” och därmed också två exklusiva spelningar i Finland – i Ekenäs 18.8 och i Vasa 19.8. År 2019 firade Gyllene Tider 40 år som band. Ett jubileum som hedrades med en sällan skådad folkfest då bandet spelade inför totalt en kvarts miljon människor runtom i Sverige och Norge. Det som var tänkt som ett slags tack och adjö blev istället en lång paus.

”Sommartider”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”,”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Kung av sand” – listan på älskade sånger går givetvis att göra längre, men det råder inget tvivel om att Gyllene Tiders musik idag är inskriven i nordbornas DNA. Nu har tiden kommit för att skapa nya minnen tillsammans med ursprungsmedlemmarna Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson som tillsammans illustrerar att livet, precis som musiken, bara blir bättre med åren.

 

”Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödra-relationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen. Vi syns nästa sommar!” – Per Gessle

Bandets trummis “Micke Syd” Andersson konstaterar att det är ca 40 år sedan GT gjorde sin hittills enda Finlandsspelning på en klubb i Helsingfors. Nu är det nog dags igen!

 

Brittiska legenden Bonnie Tyler spelar på Raseborg Festival

Raseborg Festival bjuder också på andra stora namn såsom brittiska legenden Bonnie Tyler,  svenska allsångsdrottningen Sanna Nielsen, Österbottens stolthet KAJ, samt finlandssvenska rockbandet One Desire. Flera stora utländska toppartister publiceras under våren 2023.

 

Raseborg Festival byter plats

Festivalen ordnas nästa sommar den 18-19.8.2023 i Stallörsparken i Ekenäs. Festivalen är ett tvådagars evenemang för vuxna och bjuder på en vacker festivalmiljö vid havet, ett högkvalitativt artistprogram och ett brett urval av mat och drycker, inklusive kvalitetsviner, öl från mikrobryggerier och internationella dryckesaktörer.

”När vi funderade på bästa möjliga artister till Raseborg Festival kom Gyllene Tider först upp i diskussionerna. Vi är väldigt glada över att ha detta all-time svenska band som festivalens huvudartist nästa sommar. Det är ett artistbesök som man har väntat på i 40 år och spelningen kommer garanterat att bli minnesvärd. Raseborgs Festival får ett nytt hem nästa augusti i Stallörsparken i det vackra parklandskapet vid havet. Vi kommer att publicera fler artister under våren 2023. Vi räknar med att festivalens dagliga kapacitet på 7 000 personer blir slutsåld när biljetter släpps till försäljning.” –Tommi Mäki, promotor Raseborg Festival

Festivalen ordnas för andra gången i Nordic Live Productions regi tillsammans med lokala promotorn Petteri Ahomaa. Ett nytt  samarbete för nästa år har inletts och med vid rodret finns nu också nöjesproducenten Niklas Rosström som har en stark anknytning till Ekenäs och har ordnat otaliga stora konserter i Stallörsparken under åren.

 

Jag gillar nytänkande och då de här driftiga unga arrangörerna kommer med ny fräsch iver till Ekenäs så ställer jag naturligtvis upp och finns till hands, säger Niklas.

Dessutom har jag försökt få Gyllene Tider till Ekenäs 3 gånger tidigare men det har aldrig passat, så nu kör vi! – säger Niklas Rosström

 

Jag började bygga Raseborg Festival för fem år sedan och vill tro att festivalen har gett människor mycket glädje genom åren, liksom synlighet och erkännande för Raseborgborna. Nu flyttar festivalen till Ekenäs och jag väntar med iver på att se Nordic Live Productions  proffs skapa sin magi i Stallörsparken. Samtidigt vill jag tro att det i framtiden kommer att hållas högklassiga konserter i Bulevardparken i Karis. – Säger local promoter Petteri Ahomaa

 

Biljettförsäljningen till evenemanget inleds måndag 19.12 kl 9.00

Biljettförsäljningen till evenemanget inleds måndag 19.12 kl 9.00 på Lippu.fi  

Biljetter finns på lippu.fi webbsidor och på försäljningsställen över hela landet. Dagsbiljetter kommer till salu i ett senare skede.

 

Två dagars biljett 139,90€ 

Två dagars VIP-biljett 259,90€ 

 Läs även detta