Raseborg Festival publicerar två nya artister – populära Benjamin Ingrosso är lördagens huvudartist

Raseborg Festival ordnas igen 16.-17.8.2024 i Stallörsparken i Ekenäs. Festivalen har tidigare publicerat fredagens huvudartist Tomas Ledin och nu kompletteras programmet med ytterligare två stjärnor. Melissa Horn samt populära Benjamin Ingrosso som blir lördagens huvudartist. Flera artister publiceras senare.

Benjamin Ingrosso första gången i Ekenäs

Sommaren 2022 på Lollapalooza blev startskottet på hans väg mot toppen då Ingrosso tillsammans med sitt fantastiska band tog publiken med storm. Sommaren 2023 spelade han runtom i Sverige på de stora scenerna och gjorde succé efter succé. Nästa sommar är han ute på sin egen turné “Better Days” som avslutas i Stallörsparken i Finland.

Benjamin Ingrosso har vunnit Melodifestivalen, toppat album- och singellistan, vunnit Kristallen för årets TV-pris, vunnit Grammis som årets artist 2022 samt haft flera nomineringar både på P3 Guld och Grammis. Med ett imponerande CV på bara några år har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister och personligheter.

“Benjamin Ingrosso har varit en av de mest efterfrågade artisterna under de senaste åren, och vi är mycket glada över att kunna meddela att han kommer att vara lördagens huvudartist på Raseborg Festival sommaren 2024. Benjamin Ingrosso var överlägset den mest önskade artisten i en enkät som skickades till besökarna på Gyllene Tiders konserter i Finland förra sommaren. Vi förväntar oss att biljetterna till Raseborg Festival blir snabbt slutsålda efter den här artistpubliceringen” -Tommi Mäki, promotor, Raseborg Festival

Melissa Horn

Melissa Horn hör också till de stora namnen i Sverige. Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar. År 2019 kom hennes hyllade senaste album Konstgjord andning som följdes av en stor konserthusturné med över 50 stopp runtom i Sverige och Norge.

Läs även detta