Lokala artister kronar programmet på Raseborg Festival – tidtabellen publiceras

Raseborg Festival ordnas i sommar den 18.-19.8.2023 i Stallörsparken i Ekenäs. Programmet kompletteras med lokala artisterna Alan Parry & Mikko Sipola duo, Bo i Billnäs Orkester, Nicke B feat. Hurja Piruetti samt legendariska Guitar Slingers. Fredagens alla biljettyper redan slutsålda och med huvudartisten Gyllene Tider i spetsen förväntas hela festivalen sälja slut inom kort.

Lokala stjärnor och legendariska Guitar Slingers kompletterar programmet

Först på listan bland de lokala artisterna har vi Alan Parry & Mikko Sipola Duo.

Alan Parry är en engelsk basist bosatt i Ekenäs. Alan släpper hela tiden musik och hans andra album kommer ut i år. Han spelas ofta på de svenska radiokanalerna i Finland och turnerar flitigt. Mikko Sipola är en finländsk sångare och musiker som vann den första säsongen av The Voice of Finland 2012.

Bo i Billnäs Orkester framför musik av det svenska bandet Bo Kaspers Orkester. Bandet startade sin verksamhet 2021 då de också började göra sina första spelningar. De har även gjort musikvideor av de bästa låtarna från sin repertoar. Dessa hittar man på YouTube: Bo i Billnäs Orkester.

Nicke B (Björkqvist) startade sin musikkarriär i unga år som trummis i olika band i Ekenäs och har sedan 1996 varit fast medlem i Paul Oxley´s Unit. När bandet slutade 2019 beslöt Nicke småningom att prova på en karriär som sångare. Låtarna “Bensinstationen” och “Mammas pojkar” har legat etta på Yle Vegas topplista “Vegatoppen”. Nicke B kommer att bjuda på en färgsprakande show i Stallörsparken och med sej har han dansgruppen Hurja Piruetti och olika hemliga gästartister kommer att medverka.

Guitar Slingers under ledning av Jore Marjaranta och Ben Granfelt skapade ett positivt kaos på 1990-talet och hörde till de mest populära partyrockbanden. Bandet spelade som förband till bl.a Lynyrd Skynyrd, Meatloaf och Deep Purple. Guitar Slingers är fortfarande ett väldigt populärt liveband och släppte nyligen två spår från en kommande Jimmy Westerlund – producerad LP. Freedom day och Amanda finns båda på alla digitala plattformer.

Raseborg Festival bjuder också på andra stora namn såsom schlager stjärnan Carola, svenska popstjärnan SVEA, den brittiska rocklegenden Bonnie Tyler, svenska allsångsdrottningen Sanna Nielsen, Österbottens stolthet humorgruppen KAJ, det finländska rockbandet One Desire och förstås Gyllene Tider.

Janne Grönroos är speaker på Raseborg Festival också det här året

Janne Grönroos har länge varit en stor mediaprofil och efter sina många år som programledare på Radio X3M har han hunnit jobba på Aftonbladet TV i Sverige, haft en egen Talk Show ”Succékväll med Janne Grönroos” och idag är han programledare för det populära programmet ”Efter Nio”.

“Vi ser extremt mycket fram emot festivalen och det känns som vi lyckats extra bra med programmet. Det känns också fint att få en ännu mera lokal anknytning i år och få se dessa lokala artister på festivalscenen”, säger Matias Rosström som är ansvarig producent.

Raseborg Festival publicerar programmet i sin helhet och tidtabellen

FREDAG 18.8.

16.00 Alan Parry & Mikko Sipola Duo

17.00 Guitar Slingers

18.15 KAJ

19.30 Sanna Nielsen (SE)

21.15 Gyllene TiderLÖRDAG 19.8.

15.00 Bo i Billnäs Orkester

16.00 Nicke B feat. Hurja Piruetti

17.30 Carola Häggkvist (SE)

19.30 SVEA (SE)

21.00 Bonnie Tyler (UK)

23.00 One Desire

Biljetter finns på lippu.fi webbsidor och på försäljningsställen över hela landet. I samband med denna publicering kör festivalen också igång en biljettkampanj och erbjuder lördagens biljettyper för -10€ fram till söndag 28.5. kl 23.59. Raseborg Festival är K18 och hela festivalområdet fungerar som utskänkningsområde.

Läs även detta

Tidtabell har nu publicerats!

Raseborg Festival firas i sommar 16.-17.8.2024 i Stallörsparken i Ekenäs. Festivalens program och tidtabell är nu publicerade. På scenen kommer vi att se följade toppartister: